Agilitykoulutus

Agilitykoulutus

Alta löydät tietoa agilityn aloittamisesta, meneillään olevista viikkokoulutuksista ja vierailevien kouluttajien luennoista sekä kursseista!

Harrastaisinko agilitya? Lisätietoja agilitysta ja koulutuksista voit kysyä lajivastaavalta Lotta Lindbergiltä,  agility@kpkk.net.

Harjoitukset pidetään KiltAreenalla  joko ulkokentällä tai  hallissa. Järjestämme virallisia kilpailuja ja möllikipailuja eli epävirallisia kilpailuja sekä kesä- että talvikaudella. Tietoja kisoista saat yhdistyksen www-sivuilta ja facebookista.

Lue alla olevasta linkistä, kuinka pääset aloittamaan agilityharrastuksen seurassamme!

Alkeiskurssi ja hallittavuustesti

AGILITYRYHMÄT

Tiedustelut viikkoryhmäpaikoista Lotta Lindberg, agility.koulutus@kpkk.net

*Ryhmäpaikat jaetaan ensisijaisesti yhdistyksen kouluttajille ja talkoopisteet suorittaneille jäsenille. Tutustu talkoopistejärjestelmään!
Kausi- ja kurssimaksut laskutetaan sähköpostitse ja ne on mahdollista maksaa pyydettäessä myös erissä.
Liikuntasetelit ja niiden verkkomaksupalvelut
Meillä käy myös Eazybreak!

Ajantasainen ryhmäjako Facebookissa ”Kiltan agility (vain jäsenille)” ryhmässä. Lähetä liittymispyyntö, mikäli harrastat agilityä Kiltassa.

MITÄ ON AGILITYURHEILU?

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva kaiken ikäisille ihmisille sopiva liikuntamuoto. Ohjaaja ohjaa koiran suorittamaan radalla olevat esteet liikkumalla, kehonsa liikkein ja ääntään käyttäen. Parhaimmillaan agilitysuoritus on ohjaajan ja koiran saumatonta yhteistyötä josta molemmat nauttivat.

Agility on koirien esteratakilpailu, joka kehitettiin alunperin näytöslajiksi esteratsastuksen pohjalta Englannissa 1970-luvulla. Lajissa ihminen ohjaa koiran läpi tuomarin suunnitteleman radan virheettömästi ja mahdollisimman nopeasti koskematta koiraan ja esteisiin. Agilityn voi aloittaa niin puhdasrotuisen kuin x-rotuisenkin terveen koiran kanssa. Agilityssa menestyminen vaatii koiralta hyvää fyysistä kuntoa, yhteiskuntakelpoisuutta sekä toimintakykyä. Lisäksi ensiarvoisen tärkeässä asemassa on toimiva yhteistyö ohjaajan kanssa.

Agilitya harrastetaan nykyisin kaikissa maanosissa ja lähes joka maassa. Suomessa agilitya on harrastettu vuodesta 1986 lähtien. Lajin suosio on vahvassa nousussa, ja nykyisin agilityn harrastajia on Suomessa jo yli 13 500. Suomi on kansainvälisillä arvokisamitaleilla mitattuna yksi maailman menestyneimmistä agilityurheilumaista yhdessä Sveitsin, Yhdysvaltojen, Ranskan ja Venäjän kanssa.

(lähde: Suomen Agilityliiton www-sivut)