Agilitykoulutus

Agilitykoulutus

Alta löydät tietoa meneillään olevista viikkoryhmistä sekä agilityn alkeiskursseista, sekä tarvittavasta hallittavuustestistä. Koirakiltalla käy myös kuukausittain vierailevia kouluttajia vetämässä viikonloppukursseja ja luentoja, näistä löydät ajankohtaiset tiedot ja ilmoittautumiset Facebookista.

Harjoitukset pidetään KiltAreenalla joko ulkokentällä tai hallissa. Hallissa kahden kentän välissä on kevyt aita. Järjestämme virallisia kilpailuja ja möllikilpailuja eli epävirallisia kilpailuja sekä kesä- että talvikaudella.

AGILITYRYHMÄT

Koirakiltan harjoitukset pidetään KiltAreenalla, joko ulkokentällä tai hallissa. Viikkoryhmät on tarkoitettu seuran jäsenille, joilla on agilitylisenssi Keski-Pohjanmaan Koirakiltalle (Suomisport) ja alkeiskurssin taidot hallussaan. Treeniryhmät on jaettu kahteen kauteen, kesä- (touko-syyskuu) ja talvikauteen (loka-huhtikuu). Kauden ryhmiin hakuaika on kuukausi ennen kesä- tai talvikauden alkua.

Haku kesäkauden treeniryhmiin: maalis-huhtikuun aikana
Haku talvikauden agilityryhmiin: heinä-elokuun aikana
Haku julkaistaan jäsenten uutiskirjeessä, nettisivuilla ja FB ryhmissä.

Jos olet jo käynyt alkeiskurssin/koirasi osaa kaikki esteet, voit hakea uutena jäsenenä mukaan agilityn viikkoryhmiin. Lisätietoa vapaista treenipaikoista saat Lotta Lindbergiltä agility@kpkk.net. Hallittavuustestin osiot on suoritettava ennen ryhmäpaikan varmistumista. Hallittavuustestin osiot käydään koirakon kanssa läpi ensimmäisellä harjoituskerralla ryhmän kouluttajan valvomana.

Huomioithan, että mukaan viikkoryhmään voit päästä uutena jäsenenä vain yhden kerran ilman talkoopisteitä, tämän jälkeen sinun tulee kerätä talkoopisteet talkoovelvoitteen mukaisesti aina ennen seuraavan kauden alkua, eli esimerkiksi kesäkauden treenipaikkaa varten pisteet kerätään edellisen talven aikana.

Viikkoryhmät treenaavat aina koko kesä- tai talvikauden, kerran viikossa ohjatusti. Viikkoryhmiin osallistuvan koiran on oltava ohjaajansa hallinnassa, se ei saa karkailla eikä osoittaa aggression merkkejä.
Mukaan voit päästä myös kesken kauden, jos vapaita paikkoja ryhmiin löytyy. Ryhmäpaikat jaetaan kauden alussa aina ensisijaisesti yhdistyksen kouluttajille ja talkoopisteet suorittaneille jäsenille.

Kausi- ja kurssimaksut laskutetaan sähköpostitse ja ne on mahdollista maksaa pyydettäessä myös erissä. Kauden hinta määräytyy aina treenikauden pituuden mukaan. Agilitytreenit voit maksaa myös liikuntaeduilla ja -seteleillä. Tarkemmat ohjeet liikuntaetujen käytöstä: Liikuntasetelit ja niiden verkkomaksupalvelut

Ajantasainen ryhmäjako löytyy jäsenille Facebookista ryhmästä ”Kiltan agility (vain jäsenille)”. Lähetä liittymispyyntö, mikäli olet seuran jäsen ja harrastat agilityä Kiltassa. Ryhmästä löydät kaikki Kiltan agilityyn liittyvän informaation ajantasaisena.

Agilityharrastuksen ylläpito vaatii paljon talkootyötä. Koulutusohjaajat ja ryhmät toimivat vapaaehtoispohjalta. Edellytämme myös harrastajilta osallistumista talkootyöhön esimerkiksi työskentelemällä kisoissa, hoitamalla kisojen ennakkovalmisteluja, osallistumalla kentän siivoustalkoisiin tai esteiden kunnostukseen. Jotta voit hakea paikkaa aina seuraavan kauden ryhmäpaikkaan, tulee sinun täyttää  seuramme talkoovelvoite. Tutustu talkoopistejärjestelmäämme TÄSTÄ


ALKEISKURSSI JA HALLITTAVUUSTESTI

Mukaan agilityharrastukseen pääset alkeiskurssin kautta. Alkeiskursseja pyritään järjestämään pari kertaa vuodessa, aina kesä- ja talvikauden alkaessa. Alkeiskurssi kestää koko kauden. Kurssin aikana pääset opettelemaan kaikki esteet, perusohjaukset ja lyhyitä radanpätkiä. Agilityn aloittamisesta haaveilevalle suosittelemme perustottelevaisuus-, rally-toko tai vastaavia kursseja, jotta koirakon yhteistyö on hallittua ja sujuvaa ennen agilityn aloittamista.

Lue alla olevasta linkistä, kuinka pääset aloittamaan agilityharrastuksen seuramme alkeiskurssilta.

Jos kiinnostut alkeiskurssista, ilmoittaudu hallittavuustestin jonoon, jotta voit saada kutsun tarvittavaan hallittavuustestiin kun sellainen seuraavan kerran järjestetään. Hallittavuustestit järjestetään yleensä keväällä ja loppukesästä. Kutsut hallittavuustestistä kiinnostuneille lähetetään aina sähköpostitse.

Lisätiedot: Alkeiskurssi ja hallittavuustesti

   

MITÄ ON AGILITYURHEILU?

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva kaiken ikäisille ihmisille sopiva liikuntamuoto. Ohjaaja ohjaa koiran suorittamaan radalla olevat esteet liikkumalla, kehonsa liikkein ja ääntään käyttäen. Parhaimmillaan agilitysuoritus on ohjaajan ja koiran saumatonta yhteistyötä josta molemmat nauttivat.

Agility on koirien esteratakilpailu, joka kehitettiin alunperin näytöslajiksi esteratsastuksen pohjalta Englannissa 1970-luvulla. Lajissa ihminen ohjaa koiran läpi tuomarin suunnitteleman radan virheettömästi ja mahdollisimman nopeasti koskematta koiraan ja esteisiin. Agilityn voi aloittaa niin puhdasrotuisen kuin x-rotuisenkin terveen koiran kanssa. Agilityssa menestyminen vaatii koiralta hyvää fyysistä kuntoa, yhteiskuntakelpoisuutta sekä toimintakykyä. Lisäksi ensiarvoisen tärkeässä asemassa on toimiva yhteistyö ohjaajan kanssa.

Agilitya harrastetaan nykyisin kaikissa maanosissa ja lähes joka maassa. Suomessa agilitya on harrastettu vuodesta 1986 lähtien. Lajin suosio on vahvassa nousussa, ja nykyisin agilityn harrastajia on Suomessa jo yli 13 500. Suomi on kansainvälisillä arvokisamitaleilla mitattuna yksi maailman menestyneimmistä agilityurheilumaista yhdessä Sveitsin, Yhdysvaltojen, Ranskan ja Venäjän kanssa.

(lähde: Suomen Agilityliiton www-sivut)