Agilitykoulutus

Agilitykoulutus

Alta löydät tietoa agilityn alkeiskurssista, tarvittavasta hallittavuustestistä ja meneillään olevista viikkoryhmistä. Koirakiltalla käy myös kuukausittain vierailevia kouluttajia vetämässä viikonloppukursseja ja luentoja, näistä löydät ajankohtaiset tiedot Facebookista.

Harrastaisinko agilitya? Lisätietoja agilitysta ja koulutuksista voit kysyä lajivastaavalta Lotta Lindbergiltä,  agility@kpkk.net.

Harjoitukset pidetään KiltAreenalla  joko ulkokentällä tai  hallissa. Järjestämme virallisia kilpailuja ja möllikipailuja eli epävirallisia kilpailuja sekä kesä- että talvikaudella. Tietoja kisoista saat yhdistyksen www-sivuilta ja facebookista.

Lue alla olevasta linkistä, kuinka pääset aloittamaan agilityharrastuksen seurassamme!

ALKEISKURSSI JA HALLITTAVUUSTESTI

Mukaan agilityharrastukseen pääset alkeiskurssin kautta. Alkeiskursseja pyritään järjestämään pari kertaa vuodessa, kesä- ja talvikauden alkaessa. Alkeiskurssi on 10x kurssi, jolla pääset tutustumaan lajiin, opettelemaan esteitä ja perusohjauksia koirasi kanssa.

Lue alla olevasta linkistä, kuinka pääset aloittamaan agilityharrastuksen seuramme alkeiskurssilta.

Jos kiinnostut alkeiskurssista, ilmoittaudu hallittavuustestin jonoon, jotta voit saada kutsun tarvittavaan hallittavuustestiin kun sellainen seuraavan kerran järjestetään. Hallittavuustestit järjestetään yleensä keväällä ja loppukesästä. Kutsut hallittavuustestistä kiinnostuneille lähetetään aina sähköpostitse.

Lisätiedot: Alkeiskurssi ja hallittavuustesti

AGILITYRYHMÄT

Koirakiltan harjoitukset pidetään KiltAreenalla, joko ulkokentällä tai hallissa. Viikkoryhmät on tarkoitettu seuran jäsenille, joilla on agilitylisenssi Keski-Pohjanmaan Koirakiltalle. Treeniryhmät on jaettu kahteen kauteen, kesä- (touko-syyskuu) ja talvikauteen (loka-huhtikuu).

Haku kesä- ja talvikauden viikkoryhmiin tapahtuu aina noin 1kk ennen kauden vaihtumista (kesäkauden ryhmät maalis-huhtikuun ja talvikauden ryhmät elo-syyskuun aikana). Haku julkaistaan jäsenten uutiskirjeessä, nettisivuilla ja FB ryhmissä.

Jos olet jo käynyt alkeiskurssin/koirasi osaa kaikki esteet, voit hakea uutena jäsenenä mukaan agilityn viikkoryhmiin. Lisätietoa vapaista treenipaikoista saat Lotta Lindbergiltä agility.koulutus@kpkk.net. Hallittavuustestin osiot on suoritettava ennen ryhmäpaikan varmistumista. Hallittavuustestin osiot käydään koirakon kanssa läpi ensimmäisellä harjoituskerralla ryhmän kouluttajan valvomana.

Huomioithan, että mukaan viikkoryhmään voit päästä uutena jäsenenä vain yhden kerran ilman talkoopisteitä, tämän jälkeen sinun tulee kerätä talkoopisteet talkoovelvoitteen mukaisesti aina ennen seuraavan kauden alkua, eli esimerkiksi kesäkauden treenipaikkaa varten pisteet kerätään edellisen talven aikana.

Viikkoryhmät treenaavat aina koko kesä- tai talvikauden, kerran viikossa ohjatusti. Mukaan voit päästä myös kesken kauden, jos vapaita paikkoja ryhmiin löytyy. Ryhmäpaikat jaetaan kauden alussa aina ensisijaisesti yhdistyksen kouluttajille ja talkoopisteet suorittaneille jäsenille.

Kausi- ja kurssimaksut laskutetaan sähköpostitse ja ne on mahdollista maksaa pyydettäessä myös erissä. Kauden hinta määräytyy aina treenikauden pituuden mukaan. Agilitytreenit voit maksaa myös liikuntaseteleillä  (klikkaamalla otsikosta!

Liikuntasetelit ja niiden verkkomaksupalvelut
Meillä käy myös Eazybreak!

Ajantasainen ryhmäjako löytyy jäsenille Facebookista ryhmästä ”Kiltan agility (vain jäsenille)”.  Lähetä liittymispyyntö, mikäli olet seuran jäsen ja harrastat agilityä Kiltassa.

Agilityharrastuksen ylläpito vaatii paljon talkootyötä. Koulutusohjaajat ja ryhmät toimivat vapaaehtoispohjalta. Edellytämme myös harrastajilta osallistumista talkootyöhön esimerkiksi työskentelemällä kisoissa, hoitamalla kisojen ennakkovalmisteluja, osallistumalla kentän siivoustalkoisiin tai esteiden kunnostukseen. Jotta voit hakea paikkaa aina seuraavan kauden ryhmäpaikkaan, tulee sinun täyttää  seuramme talkoovelvoite. Tutustu talkoopistejärjestelmäämme TÄSTÄ

MITÄ ON AGILITYURHEILU?

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva kaiken ikäisille ihmisille sopiva liikuntamuoto. Ohjaaja ohjaa koiran suorittamaan radalla olevat esteet liikkumalla, kehonsa liikkein ja ääntään käyttäen. Parhaimmillaan agilitysuoritus on ohjaajan ja koiran saumatonta yhteistyötä josta molemmat nauttivat.

Agility on koirien esteratakilpailu, joka kehitettiin alunperin näytöslajiksi esteratsastuksen pohjalta Englannissa 1970-luvulla. Lajissa ihminen ohjaa koiran läpi tuomarin suunnitteleman radan virheettömästi ja mahdollisimman nopeasti koskematta koiraan ja esteisiin. Agilityn voi aloittaa niin puhdasrotuisen kuin x-rotuisenkin terveen koiran kanssa. Agilityssa menestyminen vaatii koiralta hyvää fyysistä kuntoa, yhteiskuntakelpoisuutta sekä toimintakykyä. Lisäksi ensiarvoisen tärkeässä asemassa on toimiva yhteistyö ohjaajan kanssa.

Agilitya harrastetaan nykyisin kaikissa maanosissa ja lähes joka maassa. Suomessa agilitya on harrastettu vuodesta 1986 lähtien. Lajin suosio on vahvassa nousussa, ja nykyisin agilityn harrastajia on Suomessa jo yli 13 500. Suomi on kansainvälisillä arvokisamitaleilla mitattuna yksi maailman menestyneimmistä agilityurheilumaista yhdessä Sveitsin, Yhdysvaltojen, Ranskan ja Venäjän kanssa.

(lähde: Suomen Agilityliiton www-sivut)