Nose Work

Nose Work

Nose Workissa etsitään määrättyjä hajuja eri ympäristöissä. K9 Nose Work on vuonna 2008 USA:ssa kehitetty harrastuslaji koirille. Alun alkaen tämä nenätyöskentelyharjoitus kehitettiin rescuekoirien aktivointiin, mutta pian huomattiin, miten paljon aktiivinen haisteleminen ja nenän käyttäminen paransivat koirien hyvinvointia ja laji levisi kaikkien koiranomistajien saataville. Nykyisin K9 Nose Work on USAssa nopeasti suosiotaan kasvattanut kilpailulaji, johon on koulutettu jo yli 5 000 koiraa (k9nosework.com).

Nose Work sopii kaikille koirille ja ohjaajille. Koira voi olla pieni tai suuri, rohkea tai arka, kolmijalkainen, kuuro tai sokea. Laji ei vaadi koiralta tai ohjaajalta erikoistaitoja, perushallinta on riittävä.

Nose Workin perusajatuksiin kuuluu, että lajin tulee olla mukavaa tekemistä ja hauskaa sekä ihmisille että koirille. Lajin henkeen kuuluu, ettei tiukkoja palkitsemiseen tai hallintaan liittyviä sääntöjä ole. Koulutusmenetelminä suositaan palkitsemiseen pohjautuvia menetelmiä.

Nose Work on laji, jota on helppo harrastaa omassa kodissa ja aktivointimenetelmänä se on verraton. Haasteita kaipaava koirakko voi harjoitella kursseilla tavoitteenaan kokeet / kilpailut.

Tiedustelut nosework@kpkk.net

Ilmoittautuminen talvikauden (1.10.18-5.5.19) Nose Work ryhmiin
3.9-16.9.18 ovälisenä aikana soitteeseen nosework@kpkk.net.

Treenit maanantaisin klo. 19-20.
Ryhmä 1, parilliset viikot. Kouluttajat: Kirsti Salin ja Sanna Korpijärvi
Ryhmä 2, parittomat viikot. Kouluttajat: Miia Peltola ja Pia Pekkarinen

Hinta 50 €/kausi/ryhmä. Tarvittavat talkoopisteet oltava kasassa. Vähimmäisvaatimuksena on, että koiralla eucan haju hallussa ja jonkinlaisia alkeisetsintöjä tehtynä. Molempiin ryhmiin mahtuu 10 koirakkoa.
Kerro ilmoittautumisen yhteydessä kumpaan ryhmään toivot tai jos kumpi tahansa käy.

Talvikauden aikana tulossa viikonloppukursseja esim. Hajuerottelusta sekä mahdollisesti Nose Work – peruskurssi johon mukaan voi ilmoittautua myös lajista haaveilevat. Näistä tulee tietoa erikseen kauden aikana.

Ryhmäpaikat jaetaan ensisijaisesti yhdistyksen kouluttajille ja talkoopisteet suorittaneille jäsenille. Tutustu talkoopistejärjestelmään!
Kausi- ja kurssimaksut laskutetaan sähköpostitse ja ne on mahdollista maksaa pyydettäessä myös erissä.