Pentukoulu

Pentukoulu

Huom!

Kertamaksullinen pentukoulu tauolla toistaiseksi, tilalla on koirakiltan jäsenille tarjolla arkitokon/pentutokon 5 kerran kursseja 🐶

Tarjolla talvikaudella 2021-2022 (27.9.21-1.5.2022) tulevat kurssit:

3) Arkitottelevaisuuden 5 kerran kurssi maanantaisin klo 18-19. Koulutus kiltan hallin takaosassa. Kouluttajana Malla Juutinen. Kurssin hinta 20 €, osallistujamäärä max 6 koirakko /kurssi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä lisätiedot kentässä mitä haluaisit oppia kurssilla? Onko ollut jotain haasteita? Vastausten perusteella tarkennetaan kurssisuunnitelmaa.

Arkitottelevaisuuskurssi on suunnattu 19 vko – 3 v koirille. Kurssin tarkoituksena on antaa jokaiselle osallistujalle eväät ja työkalut yhteiskuntakelpoisen koiran kouluttamiseen. Kurssilla harjoitellaan perusteita mm palkkaamiseen, hihnakäytökseen, luopumiseen, odottamiseen ja rauhoittumiseen, sekä toisten koirien ja ihmisten kohtaamiseen.

AJANKOHDAT (kurssit toteutuu jos riittävästi osallistujia):
Kurssi I: TÄYNNÄ
11.10, 18.10 (peruuntuu), 25.10, 1.11, 8.11 ja 15.11

Kurssi II (alustava tiedotus, ilmoittautuminen avautuu tammikuussa)
28.3, 4.4, 11.4, 18.4 ja 25.4

HUOM! Ilmoittautumiseen liittyvät seikat:

● Osallistujan tulee olla koirakiltan jäsen. Tämä koskee kaikkia ryhmiä!

● Ilmoittautuminen ryhmiin on sitova.

● Ensimmäisen ryhmäpaikkan hakemista varten pitäisi olla kerättynä 8 talkoopistettä. Mikäli ohjaaja harjoittelee samalla harjoituskaudella useammassa kuin yhdessä ryhmässä tai useamman kuin yhden koiran kanssa, tulee jokaista ylimääräistä ryhmäpaikkaa kohden kerätä 4 pistettä.

● Uudet jäsenet, joilla ei vielä ole ollut mahdollisuutta kerätä koko kesäkaudelta pisteitä, eivät tarvitse vielä talviryhmää varten täysiä talkoopisteitä.

●Jaostoilla on oikeus rajoittaa koirakkojen määrää/ryhmä ja antaa treenipaikat talkoopisteiden määrän
perusteella, ensisijaisesti kuitenkin kouluttajille. Jos kouluttajia ei ole kaudelle tarpeeksi, vähiten
talkoopisteitä keränneet voidaan jättää ilman ryhmäpaikkaa, vaikka heillä olisikin vaadittavat 8
pistettä.

● Mikäli jäsen ei ole saanut kerättyä talkoopisteitä tarpeeksi, tulee anoa hallitukselta puoltoa ryhmäpaikan saamiseen. Tämä tapahtuu kiltan sihteerin kautta (sihteeri@kpkk.net).

Tutustu talkoopistejärjestelmään.

Pentukouluun ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -kokoiset koirat. Koiralla tulee olla voimassa olevat rokotukset. Mikäli koiran rokotesuoja on mennyt vanhaksi tai kyseessä ovat koiranpennun rokotteet, liittyy rokotuksiin 21 vrk:n varoaika rokotteen tehosteen antamisen jälkeen ( 🔸️pennut saavat osallistua noin 19 viikon ikäisinä🔸️ ). Juoksuiset nartut eivät saa osallistua koulutukseen.

▫️Varmistaaksemme turvallisen harrastamisen jokaiselle Kiltan hallissa treenaavalle sekä kouluttajille toimimme seuraavien ohjeiden mukaisesti pentukoulussa:

🔸️Tullessa halliin kädet tulisi desinfioida (desinfiointiaine löytyy hallin ovien vierestä).
🔸️Tarvittaessa kasvomaskin käyttö muuttuu pakolliseksi, jos yleinen suositus sen vaatii.
🔸️Hallin oven edessä olevassa odotustilassa vain yksi koirakko kerrallaan.
🔸️Hallista pitää poistua viimeistään, kun treeniaika päättyy, jotta seuraava ryhmä saa tulla sisään. Halliin saa tulla sisään vasta kun edellinen ryhmä on poistunut.
🔸️Kouluttajien toimesta hallin oven kahvat tulisi desinfioida 1-2 kertaa tunnin aikana (desinfiontilaput löytyvät keittiöstä).
🔸️Jos ohjaajalla tai perheessä hengitystieoireita, tulee jäädä kotiin.
🔸️Yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.

Ota kurssille mukaan
– koiralle vettä ja kuppi
– kaulapanta ja tavallinen hihna (ei flexiä/kettinkiä)
– makupalat, jotka ovat koirasi todellista herkkua ja joita koiran on helppo ja nopea syödä. Ei kuivamuonaa vaan esim. pienen pieniksi paloiksi pilkottua kanaa, nakkeja, juustoa tms.
– lelut, joista koirasi pitää esim. pallo, narulelu, patukka, riepu jne.

Ulkoiluta koirasi ennen kurssia, jotta se ei tee tarpeitaan kentälle. Mahdolliset jätökset on siivottava huolellisesti ja maksettava jätössakko 10€. Varsinkin urokset saatavat haistella maata/aitoja ja merkata tämän jälkeen, joten seuraathan koirasi elekieltä! Muista kerätä koirasi jätökset myös ulkoa. Hallin pihalta löytyy roska-astia kakkapusseille.

Huom! Koiria ei saa viedä hallissa tai kentällä oleville agilityesteille.

Tiedustelut pentukoulu@kpkk.net

Tervetuloa mukaan harrastamaan!