Nome

Nome

Noutajien metsästyskoe. Noutajat ovat metsästyskoiria, joiden alkuperäinen käyttötarkoitus on kuolleen ja haavoittuneen pienriistan talteenotto. Vaikka noutajaa ei metsästykseen käyttäisikään, sen kanssa voi osallistua kokeisiin. Taipumuskokeen (NOU) tarkoituksena on todeta onko koiran luonne kyseiselle noutajarodulle tyypillinen ja onko koiralla riittävästi taipumuksia koulutettavaksi ammutun pienriistan noutotehtäviin. Kokeen suorittaminen antaa oikeuden osallistua noutajien metsästyskokeisiin (NOME). Noutajilta vaaditaan myös muotovalion arvoon hyväksytty suoritus taipumuskokeesta.

Kilta ei ole viime vuosina järjestänyt taipumuskokeita, mutta harjoituksia on pidetty kesäaikaan. Suurimmalla osalla harjoituksissa kävijöistä tähtäimessä on taipumuskokeen suorittaminen, mutta jotkut suunnittelevat myös nome-kokeeseen osallistumista. Harjoituksissa koirat hakevat noutoesineitä eli dameja niin vedestä kuin maaltakin. Kokeissa riistana käytetään lokkeja ja variksia sekä jäljestyksessä kania, ja harjoituksissa koira pääsee kokeilemaan myös näiden ”oikeiden” riistojen noutamista.

Facebookista löytyy Kiltan noutajat -ryhmä nomesta kiinnostuneille, taippareihin treenaaville sekä
Nome-tiimi -ryhmä kokeisiin/metsästykseen tähtääville koirakoille.

Noutajien kanssa treenataan pääasiassa maastossa (vesialueet iso plussa) ja noutajaporukka etsiikin kiihkeästi treenausmaastoja Kokkolan lähialueelta. Jos jollakin kiltalaisella tai kiltalaisen sukulaisella, tutulla, työkaverilla on tarjottavana (korvausta vastaan!) maastoa noutajatreenejä varten, niin ottakaa yhteyttä Aija Kinnuseen.

Tiedustelut noutajat@kpkk.net.

NOUTAJIEN TAIPPARIKURSSI
Sitovat ilmoittautumiset 28.5.2017 mennessä aija.kinnunen@gmail.com.
Aloitetaan teoriaosuudella tiistaina 30.5. Tarkempi kellonaika ja paikka ilmoitetaan osallistujille myöhemmin.
Tasovaatimuksena luoksetulo hallussa. Kurssi sisältää 5 koulutuskertaa ja myöhemmin erikseen pidettävät möllitaipparit. Koulutukset maastossa (paitsi teoria) ja ne kestävät osallistujamäärästä sekä aiheesta riippuen 1-3h/kerta. Kurssille otetaan 10 koirakkoa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi on vain yhdistyksen jäsenille. Hinta 40 euroa. Lasku lähetetään sähköpostiin ilmoittautumisen jälkeen.
Alustava aikataulu (muutokset mahdollisia):
TI 30.5 Teoria
TI 6.6. Hallinta
TI 13.6 Haku
TI 20.6 Jälki
TI 27.6 Vesityö
Möllitaipparit elokuun alussa.

 

TREENIRIISTAN OSTAMINEN
1. Ota yhteyttä riistavastaavaan (Hanna Holm p. 0400339001) ja kysy riistatilannetta.
2. Sovittuasi riistavastaavan kanssa linnuista mitä ostat, niin maksa linnut Kiltan tilille FI9440550010679435 viitteellä 7016.
3. Maksettuasi linnut etukäteen, ota kopio kuitista mukaan kun menet riistaa hakemaan.

Riistavastaava luovuttaa linnut vain kuittia vastaan. Ethän myöskään maksa ennen kuin olet varmistanut että riistaa on saatavilla ja sopinut asiasta riistavastaavan kanssa. Otathan myös huomioon, että riistavastaava toimii vapaaehtoisena muun elämänsä ohella eikä ole aina tavoitettavissa. Riistan haku sovitaan vastaavan aikataulujen mukaan.

Hinta; lokki 4/kpl, varis 3e/kpl