Nou/Nome

Nou/Nome

Noutajien metsästyskoe. Noutajat ovat metsästyskoiria, joiden alkuperäinen käyttötarkoitus on kuolleen ja haavoittuneen pienriistan talteenotto. Vaikka noutajaa ei metsästykseen käyttäisikään, sen kanssa voi osallistua kokeisiin. Taipumuskokeen (NOU) tarkoituksena on todeta onko koiran luonne kyseiselle noutajarodulle tyypillinen ja onko koiralla riittävästi taipumuksia koulutettavaksi ammutun pienriistan noutotehtäviin. Kokeen suorittaminen antaa oikeuden osallistua noutajien metsästyskokeisiin (NOME). Noutajilta vaaditaan myös muotovalion arvoon hyväksytty suoritus taipumuskokeesta.

Kilta järjestää noutajien taipumuskokeita ja tarvittaessa myös noutajien metsästyskokeita. Taipumuskokeet järjestetään taipparikurssin jälkeen ja osallistumiseen on etuoikeus jäsenillä. Suurimmalla osalla harjoituksissa kävijöistä tähtäimessä on taipumuskokeen suorittaminen, mutta jotkut suunnittelevat myös nome-kokeeseen osallistumista. Harjoituksissa koirat hakevat noutoesineitä eli dameja niin vedestä kuin maaltakin. Kokeissa riistana käytetään lokkeja ja variksia sekä jäljestyksessä kania, ja harjoituksissa koira pääsee kokeilemaan myös näiden ”oikeiden” riistojen noutamista.

Facebookista löytyy Kiltan noutajat -ryhmä nomesta kiinnostuneille, taippareihin treenaaville sekä
Nome-tiimi -ryhmä kokeisiin/metsästykseen tähtääville koirakoille.

Ryhmäpaikat jaetaan ensisijaisesti yhdistyksen kouluttajille ja talkoopisteet suorittaneille jäsenille. Tutustu talkoopistejärjestelmään!

Noutajien kanssa treenataan pääasiassa maastossa (vesialueet iso plussa) ja noutajaporukka etsiikin kiihkeästi treenausmaastoja Kokkolan lähialueelta. Jos jollakin kiltalaisella tai kiltalaisen sukulaisella, tutulla, työkaverilla on tarjottavana (korvausta vastaan!) maastoa noutajatreenejä varten, niin ottakaa yhteyttä Aija Kinnuseen.

Tiedustelut noutajat@kpkk.net.

TREENIRIISTAN OSTAMINEN
1. Ota yhteyttä riistavastaavaan (Hanna Holm p. 0400339001 tai Salla Valpola p. 040-7278196) ja kysy riistatilannetta.
2. Sovittuasi riistavastaavan kanssa linnuista mitä ostat, niin maksa linnut Kiltan tilille FI28 4747 0010 1520 15 (POP)  viitteellä 7016.
3. Maksettuasi linnut etukäteen, ota kopio kuitista mukaan kun menet riistaa hakemaan.

Riistavastaava luovuttaa linnut vain kuittia vastaan. Ethän myöskään maksa ennen kuin olet varmistanut että riistaa on saatavilla ja sopinut asiasta riistavastaavan kanssa. Otathan myös huomioon, että riistavastaava toimii vapaaehtoisena muun elämänsä ohella eikä ole aina tavoitettavissa. Riistan haku sovitaan vastaavan aikataulujen mukaan.

Hinta; lokki 4e/kpl, varis 3e/kpl