Tokokoulutus

Tokokoulutus

Tottelevaisuuskoulutus aloitetaan pentukoulussa, jossa pennut pääsevät opettelemaan tottelevaisuuden alkeita. Pentukouluun voi lähteä mukaan heti, kun pentu on saanut rokotukset (16+2vk). Uudet koiranomistajat saavat koulutuksessa perustietoa ja harjoitusta koiran kouluttamisessa, kontaktin luomisessa koiraan ja johtajuudessa. Kokeneemmillekin pentukoulutukseen osallistumisesta on hyötyä, koska pentu tottuu siellä muiden koirien ja vieraiden ihmisten läsnäoloon ja oppii tottelemaan omistajaansa myös häiriöisessä ympäristössä.

Niin pentukoulutuksessa kuin hieman vaativammassa perustottelevaisuuskoulutuksessakin tavoitteena on ennen kaikkea koiran yhteiskuntakelpoisuus. Tottelevaisen koiran kanssa on mukava elää. Riittävä perustottelevaisuus tarvitaan pohjaksi myös muihin lajeihin osallistumiseen.

Tottelevaisuudessa voi myös kilpailla tokokokeissa. Toko sopii kaikille koirille rodusta riippumatta ja myös sekarotuiset saavat osallistua virallisiin kokeisiin. Tavallisesta arkitottelevaisuudesta toko poikkeaa siten, että siinä suoritetaan tietyt liikkeet tarkasti sääntöjen määräämällä tavalla. Kilpailemisesta kiinnostuneet ja jo kilpailevat harjoittelevat kilpatokoRyhmissä.

Lisätietoja toko@kpkk.net.

Ryhmäpaikat jaetaan ensisijaisesti yhdistyksen kouluttajille ja talkoopisteet suorittaneille jäsenille. Tutustu talkoopistejärjestelmään!
Kausi- ja kurssimaksut laskutetaan sähköpostitse ja ne on mahdollista maksaa pyydettäessä myös erissä.

Tokokoulutukset kesäkaudella  

-Kertamaksullinen pentukoulu kesäkaudelle maanantaisin klo 18-19 Kiltan ulkokentällä (6.5–23.9.2019) Kouluttaja Arianna Gebbia. Ei erillistä ilmoittautumista. Kertamaksullinen, jäsen 4€, muut 7€. Pentukoulu kesätauolla (24.6–22.7.2019)

-Tokon liikkuroidut treenit / omatoimitreenit joka toinen viikko (parilliset viikot) ma klo 19-21 (ulkokenttä). Treeneihinn osallistuvat auttavat myös liikkuroimaan muita tarvittaessa. Taso: kisaamaan aikovat-EVL. Kertamaksullinen 2€, vain jäsenille. Ennakkoon ilmoittautuminen edellisenä iltana. Seuraa tähän koulutukseen liittyvää keskustelua facebookissa Kiltan tokoilijat –ryhmässä.

– Tokon ALO/AVO 10 kerran kurssi 29.7 alkaen. Kouluttaja: Arianna Gebbia ja Saija Paasila. Ilmoittautumislinkki ja lisätietoja julkaistaan myöhemmin (kesäkuun alkupuolella viimeistään).