Tokokoulutus

Tokokoulutus

Tottelevaisuuskoulutus aloitetaan pentukoulussa, jossa pennut pääsevät opettelemaan tottelevaisuuden alkeita. Pentukouluun voi lähteä mukaan heti, kun pentu on saanut rokotukset (16+2vk). Uudet koiranomistajat saavat koulutuksessa perustietoa ja harjoitusta koiran kouluttamisessa, kontaktin luomisessa koiraan ja johtajuudessa. Kokeneemmillekin pentukoulutukseen osallistumisesta on hyötyä, koska pentu tottuu siellä muiden koirien ja vieraiden ihmisten läsnäoloon ja oppii tottelemaan omistajaansa myös häiriöisessä ympäristössä.

Niin pentukoulutuksessa kuin hieman vaativammassa perustottelevaisuuskoulutuksessakin tavoitteena on ennen kaikkea koiran yhteiskuntakelpoisuus. Tottelevaisen koiran kanssa on mukava elää. Riittävä perustottelevaisuus tarvitaan pohjaksi myös muihin lajeihin osallistumiseen.

Tottelevaisuudessa voi myös kilpailla tokokokeissa. Toko sopii kaikille koirille rodusta riippumatta ja myös sekarotuiset saavat osallistua virallisiin kokeisiin. Tavallisesta arkitottelevaisuudesta toko poikkeaa siten, että siinä suoritetaan tietyt liikkeet tarkasti sääntöjen määräämällä tavalla. Kilpailemisesta kiinnostuneet ja jo kilpailevat harjoittelevat kilpatokoRyhmissä.

Lisätietoja toko@kpkk.net.

Ryhmäpaikat jaetaan ensisijaisesti yhdistyksen kouluttajille ja talkoopisteet suorittaneille jäsenille. Tutustu talkoopistejärjestelmään!
Kausi- ja kurssimaksut laskutetaan sähköpostitse ja ne on mahdollista maksaa pyydettäessä myös erissä.

Tokokoulutukset kesäkaudella 1.6.- 21.9.2020

-Kertamaksullinen pentukoulu kesäkaudella maanantaisin klo 18-19 Kiltan ulkokentällä (1.6. – 21.9.2020). Kouluttajat Anniina Kukkamaa ja Senja Verronen. Ei erillistä ilmoittautumista. Kertamaksullinen, jäsen 4€, muut 7€.

-Arkitottelevaisuuden 10 kerran kurssi 15.6 alkaen maanantaisin klo 18-19. Joka toinen viikko Kiltan ulkokentällä ja joka toinen viikko hallissa (mahdollisuuksien mukaisesti). Kouluttaja Jonna Luoto. Kurssin hinta 40 €. Osallistujamäärä maksimissaan 6 koirakkoa.

-Kilpatottelevaisuuden 10 kerran kurssi maanantaisin klo 19-20.30. Joka toinen viikko Kiltan ulkokentällä ja joka toinen viikko hallissa. Kurssi alkaa 20.7. Kouluttajat Arianna Gebbia ja Saija Paasila. Kurssin hinta 40 €. Osallistujamäärä maksimissaan 8 koirakkoa.

-Tokon ja rally-tokon omatoimiryhmä maanantaisin klo 19-22 (1.6.-21.9.20). Joka toinen viikko Kiltan ulkokentällä ja joka toinen viikko hallissa (mahdollisuuksien mukaisesti).  Hinta 34 €.