Tokokoulutus

Tokokoulutus

Tottelevaisuuskoulutus aloitetaan pentukoulussa, jossa pennut pääsevät opettelemaan tottelevaisuuden alkeita. Pentukouluun voi lähteä mukaan heti, kun pentu on saanut rokotukset (16+2vk). Uudet koiranomistajat saavat koulutuksessa perustietoa ja harjoitusta koiran kouluttamisessa, kontaktin luomisessa koiraan ja johtajuudessa. Kokeneemmillekin pentukoulutukseen osallistumisesta on hyötyä, koska pentu tottuu siellä muiden koirien ja vieraiden ihmisten läsnäoloon ja oppii tottelemaan omistajaansa myös häiriöisessä ympäristössä.

Niin pentukoulutuksessa kuin hieman vaativammassa perustottelevaisuuskoulutuksessakin tavoitteena on ennen kaikkea koiran yhteiskuntakelpoisuus. Tottelevaisen koiran kanssa on mukava elää. Riittävä perustottelevaisuus tarvitaan pohjaksi myös muihin lajeihin osallistumiseen.

Tottelevaisuudessa voi myös kilpailla tokokokeissa. Toko sopii kaikille koirille rodusta riippumatta ja myös sekarotuiset saavat osallistua virallisiin kokeisiin. Tavallisesta arkitottelevaisuudesta toko poikkeaa siten, että siinä suoritetaan tietyt liikkeet tarkasti sääntöjen määräämällä tavalla. Kilpailemisesta kiinnostuneet ja jo kilpailevat harjoittelevat kilpatokoRyhmissä.

Lisätietoja toko@kpkk.net.

Ryhmäpaikat jaetaan ensisijaisesti yhdistyksen kouluttajille ja talkoopisteet suorittaneille jäsenille. Tutustu talkoopistejärjestelmään!
Kausi- ja kurssimaksut laskutetaan sähköpostitse ja ne on mahdollista maksaa pyydettäessä myös erissä.

 

Talvikauden 2017-2018 tokokoulutus:

  • Maanantai klo 19.00–20.00 Rally-/perustokokurssi (joka toinen maanantai, alkaen 2.10)
    Kouluttajana Päivi Vuorio. Hinta 50€.
  • Maanantai klo 19.00–20.00 Alokasluokan kurssi (10 x joka toinen maanantai, alkaen 2.10)
    Kouluttajana Heli Nissilä. Hinta 40€. Ilmoittautumiset tiina.rautaoja@gmail.com.
  • Maanantai klo 20.00–22.00 Omatoimitreenit joka toinen viikko alkaen 2.10. Ensisijaisesti ylemmille koirakoille ja niille jotka osaavat suunnitella oman treeninsä. Käytössä koko halli. Hinta 25€. Ilmoittautumiset tiina.rautaoja@gmail.com.
  • Maanantai klo 19.00-22.00. Jäsenten teema-/kisatreenit koko hallissa. Joka toinen viikko alkaen 9.10. Hinta 4€/kerta. Näistä tiedotetaan Facebookissa.

Kesäkauden 30.4. – 30.9.2018 tokokoulutus:

  • Alo-kurssi maanantaisin klo 18-19 ulkokentällä. 10 kertaa ( 7.5-9.7) 40€, kouluttajana Esko Vannekoski. Ilmoittautumiset ja tiedustelut pentukoulu@kpkk.net
  • Teema- ja kisatreenejä pyritään järjestämään kuukausittain. Näistä tiedotetaan Facebookissa (kts. linkit http://kpkk.net)