Tokokoulutus

Tokokoulutus

Tottelevaisuuskoulutus aloitetaan pentukoulussa, jossa pennut pääsevät opettelemaan tottelevaisuuden alkeita. Pentukouluun voi lähteä mukaan heti, kun pentu on saanut rokotukset (16 viikko + 21 vrk rokotuksesta). Uudet koiranomistajat saavat koulutuksessa perustietoa ja harjoitusta koiran kouluttamisessa, kontaktin luomisessa koiraan ja johtajuudessa. Kokeneemmillekin pentukoulutukseen osallistumisesta on hyötyä, koska pentu tottuu siellä muiden koirien ja vieraiden ihmisten läsnäoloon ja oppii tottelemaan omistajaansa myös häiriöisessä ympäristössä.

Niin pentukoulutuksessa kuin hieman vaativammassa perustottelevaisuuskoulutuksessakin tavoitteena on ennen kaikkea koiran yhteiskuntakelpoisuus. Tottelevaisen koiran kanssa on mukava elää. Riittävä perustottelevaisuus tarvitaan pohjaksi myös muihin lajeihin osallistumiseen.

Tottelevaisuudessa voi myös kilpailla tokokokeissa. Toko sopii kaikille koirille rodusta riippumatta ja myös sekarotuiset saavat osallistua virallisiin kokeisiin. Tavallisesta arkitottelevaisuudesta toko poikkeaa siten, että siinä suoritetaan tietyt liikkeet tarkasti sääntöjen määräämällä tavalla. Kilpailemisesta kiinnostuneet ja jo kilpailevat harjoittelevat kilpatokoRyhmissä.

Lisätietoja toko@kpkk.net.

Ryhmäpaikat jaetaan ensisijaisesti yhdistyksen kouluttajille ja talkoopisteet suorittaneille jäsenille. Tutustu talkoopistejärjestelmään!
Kursseille ilmoittautumista voi seurata facebookista Keski-Pohjanmaan Koirakilta ry:n sivuilta tai kiltan tokoilijat -sivulta.

Kausi- ja kurssimaksut laskutetaan sähköpostitse ja ne on mahdollista maksaa pyydettäessä myös erissä.

Tokokoulutukset talvikaudella 28.9.- 27.4.2021

-Kertamaksullinen pentukoulu talvikaudella maanantaisin klo 18-19 Kiltan hallilla (28.9. – 27.4.2021). Kouluttajat Senja Verronen ja Malla Juutinen. Ei erillistä ilmoittautumista. Kertamaksullinen, jäsen 4€, muut 7€.

1) Tokon ja rally-tokon omatoimiryhmä maanantaisin klo 20-22 (28.9.2020-27.4.2021). Omatoimivuorolla on käytössään koko halli. Omatoimiryhmän hinta on 50 €.

2) Kilpatottelevaisuuden 10 kerran kurssi maanantaisin klo 19-20. Kilpatokoryhmä harjoittelee puolikkaassa hallissa (hallin takaosassa). Kurssi alkaa maanantaina 28.9.2020. Kouluttajat Saija Paasila ja Eva-Lotta Halonen. Kurssin hinta on 40 €.

3) Arkitottelevaisuuden 10 kerran kurssi tulossa talvikauden 2020-21 aikana. Ajankohta ei vielä sovittu. Seuraa facebook -ryhmistä lisätietoja.