Tokokoulutus

Tokokoulutus

Tottelevaisuuskoulutus aloitetaan pentukoulussa, jossa pennut pääsevät opettelemaan tottelevaisuuden alkeita. Pentukouluun voi lähteä mukaan heti, kun pentu on saanut rokotukset (16+2vk). Uudet koiranomistajat saavat koulutuksessa perustietoa ja harjoitusta koiran kouluttamisessa, kontaktin luomisessa koiraan ja johtajuudessa. Kokeneemmillekin pentukoulutukseen osallistumisesta on hyötyä, koska pentu tottuu siellä muiden koirien ja vieraiden ihmisten läsnäoloon ja oppii tottelemaan omistajaansa myös häiriöisessä ympäristössä.

Niin pentukoulutuksessa kuin hieman vaativammassa perustottelevaisuuskoulutuksessakin tavoitteena on ennen kaikkea koiran yhteiskuntakelpoisuus. Tottelevaisen koiran kanssa on mukava elää. Riittävä perustottelevaisuus tarvitaan pohjaksi myös muihin lajeihin osallistumiseen.

Tottelevaisuudessa voi myös kilpailla tokokokeissa. Toko sopii kaikille koirille rodusta riippumatta ja myös sekarotuiset saavat osallistua virallisiin kokeisiin. Tavallisesta arkitottelevaisuudesta toko poikkeaa siten, että siinä suoritetaan tietyt liikkeet tarkasti sääntöjen määräämällä tavalla. Kilpailemisesta kiinnostuneet ja jo kilpailevat harjoittelevat kilpatokoRyhmissä.

Lisätietoja toko@kpkk.net.

Ryhmäpaikat jaetaan ensisijaisesti yhdistyksen kouluttajille ja talkoopisteet suorittaneille jäsenille. Tutustu talkoopistejärjestelmään!
Kausi- ja kurssimaksut laskutetaan sähköpostitse ja ne on mahdollista maksaa pyydettäessä myös erissä.

Tokokoulutukset syys-ja talvikaudella  30.9.2019- 3.5.2020

-Kertamaksullinen pentukoulu talvikaudella maanantaisin klo 18-19 Kiltan hallissa. Kouluttaja Arianna Gebbia (parittomat viikot) tai Eija Heinonen (parilliset viikot). Ei erillistä ilmoittautumista. Kertamaksullinen, jäsen 4€, muut 7€. Pentukoulu joululomalla (16.12. 2019–6.1.2020)

– Arkitottelevaisuuden 10 kerran kurssi 18.11 alkaen. Kouluttaja: Katariina Asteljoki. Hinta: 40€. Ilmoittautuminen ajalla 14.10-10.11 sähköpostiin: toko@kpkk.net. Arkitoko joululomalla 23.12.2019 – 6.1.2020 (Jos paljon kiinnostuneita, järjestetään tarvittaessa myös toinen 10 kerran kurssi).

-Kilpatoko maanantaisin klo 19-20. Max 6 koirakko. Kouluttajina: Arianna Gebbia ja Saija Paasila. (taso: aloittelevat koirakot – voi-luokkaan tähtäävät). Talvikauden hinta: 100€. Ilmoittautuminen ajalla 2.9-23.9 sähköpostiin toko@kpkk.net.

– Tokon omatoimivuoro maanantaisin hallissa klo 20-21. Hinta: 50€. Ilmoittautuminen ajalla 2.9-23.9 sähköpostiin toko@kpkk.net.