Tokokoulutus

Tokokoulutus

Tottelevaisuuskoulutus aloitetaan pentukoulussa, jossa pennut pääsevät opettelemaan tottelevaisuuden alkeita. Pentukouluun voi lähteä mukaan heti, kun pentu on saanut rokotukset (16+2vk). Uudet koiranomistajat saavat koulutuksessa perustietoa ja harjoitusta koiran kouluttamisessa, kontaktin luomisessa koiraan ja johtajuudessa. Kokeneemmillekin pentukoulutukseen osallistumisesta on hyötyä, koska pentu tottuu siellä muiden koirien ja vieraiden ihmisten läsnäoloon ja oppii tottelemaan omistajaansa myös häiriöisessä ympäristössä.

Niin pentukoulutuksessa kuin hieman vaativammassa perustottelevaisuuskoulutuksessakin tavoitteena on ennen kaikkea koiran yhteiskuntakelpoisuus. Tottelevaisen koiran kanssa on mukava elää. Riittävä perustottelevaisuus tarvitaan pohjaksi myös muihin lajeihin osallistumiseen.

Tottelevaisuudessa voi myös kilpailla tokokokeissa. Toko sopii kaikille koirille rodusta riippumatta ja myös sekarotuiset saavat osallistua virallisiin kokeisiin. Tavallisesta arkitottelevaisuudesta toko poikkeaa siten, että siinä suoritetaan tietyt liikkeet tarkasti sääntöjen määräämällä tavalla. Kilpailemisesta kiinnostuneet ja jo kilpailevat harjoittelevat kilpatokoRyhmissä.

Lisätietoja toko@kpkk.net.

Ryhmäpaikat jaetaan ensisijaisesti yhdistyksen kouluttajille ja talkoopisteet suorittaneille jäsenille. Tutustu talkoopistejärjestelmään!
Kausi- ja kurssimaksut laskutetaan sähköpostitse ja ne on mahdollista maksaa pyydettäessä myös erissä.

Kertamaksulliset tokokoulutukset talvikaudelle maanantaisin (1.10.2018–30.4.2019)

Pentukoulutus ma klo 18–19. Kouluttaja Ari Myrskog. Ei erillistä ilmoittautumista. Kertamaksullinen, jäsen 4€, muut 7€.

Perustottelevaisuus ma klo 18–19. Kouluttaja Arianna Gebbia. Ei erillistä ilmoittautumista. Kertamaksullinen, jäsen 4€, muut 7€.

Teema/kisatreenit joka toinen viikko (parilliset viikot) ma klo 20–21 (koko halli). Taso: kisaamaan aikovat-EVL. Kouluttajana Saija Paasila. Kertamaksullinen 4€, vain jäsenille. Ennakkoon ilmoittautuminen edellisenä iltana. Seuraa tähän koulutukseen liittyvää keskustelua facebookissa Kiltan tokoilijat –ryhmässä.