Junioritoiminta Koirakiltassa

Junioritoiminta Koirakiltassa

Koirakiltan junioritoiminta on ollut aktiivista jo vuosia. Koirakiltalla nuoret ovat innostuneet etenkin agilityharrastuksesta ja parhaimmillaan Kiltalla on ollut kolme viikkotreeniryhmää junioriharrastajille, jotka treenaavat yhdessä viikoittain. Osa junioreista treenaa myös aikuisten ryhmissä ja osa nuorista kouluttaa nuorempia agilityn parissa. Kiltassa junioriharrastajia ovat kaikki alle 18vuotiaat koiranohjaajat. Alkeiskurssin käytyään voivat koirakot hakeutua säännöllisiin viikkoryhmiin treenaamaan.

Kilta tukee junioriharrastusta tarjoamalla kaikkien junioreiden kilpailu- ja koemaksut -50% hintaan varsinaisesta startti-/koemaksusta vuoden 2024 alusta lähtien.

Kiltalta lähtee joka vuosi edustajia myös JSP-SM eli junioreiden SM-kilpailuihin edustamaan Koirakiltaa.
Juniorit ovat vuosien mittaan tuoneet useita mitalejakin arvokilpailuista. Vuonna 2024 Kilta on järjestämässä JSP-SM kilpailuja yhteistyössä Suomen Agilityliiton ja Pietarsaaren seudun Kennelseuran kanssa Tellushallissa kesäkuussa 2024.

Junioreille pyritään järjestämään säännöllisesti toimintaa myös viikkotreenien ulkopuolella. Mm. omia valmennuspäiviä tai valmennusviikonloppuja.

Junioritoiminnan tukemiseksi etsimme jatkuvasti myös sponsoreita, jotta alueemme koiraharrastuksesta haaveilevat nuoret pääsisivät harrastamaan, kilpailemaan ja valmentautumaan Keski-Pohjanmaalla. Oletko kiinnostunut tukemaan lasten koiraharrastusta tai tarjoamaan koulutusta nimenomaan nuorille koiranohjaajille? Ota yhteyttä agility@kpkk.net

FB:ssa on oma ryhmä ”Kiltan junnuagi”, jota voivat seurata kaikki Kiltan junioriagilitystä kiinnostuneet nuoret ja heidän vanhemmat.

Junioritoiminnasta vastaa tällä hetkellä Jyrki Mikkonen.